nieuwe reeks piekercursussen in het UZGent

“Ik wou dat ik die knop kon omdraaien”

“Ik kan dat niet loslaten!”

“Kon ik mijn molen maar eens stilzetten. Dat blijft maar malen, zo vermoeiend”

Misschien herkent u zich wel in deze uitspraken. Iedereen piekert wel eens bij tijd en stond. Vooral op momenten dat we ons op een of andere manier door problemen bedreigd voelen. Voor sommige mensen is het zelfs een tweede natuur geworden. Als piekeren tijdelijk is zullen we daar verder niet veel blijvende problemen van ondervinden. Maar wanneer het piekeren aanhoudt, kunnen er ernstige klachten uit voortkomen. Slaapstoornissen, angsten en ook depressie kunnen mee uitgelokt worden door piekeren. Piekeren zorgt er ook voor dat die klachten erger zijn en langer duren. Piekeren maakt ook kwetsbaar voor herval. Daar hebben we steeds meer onderzoek over.

Sinds enige tijd organiseert de Polikliniek Psychiatrie van het UZGent een groepscursus anders leren omgaan met piekeren. In 8 bijeenkomsten van 1,5 uur werken we op een interactieve manier aan “Loslaten”. Dat houdt in dat we informatie geven vanuit het wetenschappelijk onderzoek. Je krijgt informatie over wat er zich tijdens het piekeren ook allemaal in je brein afspeelt. Maar we leren je ook aandachtstraining (gebaseerd op mindfulnesstraining) , anders leren doen en anders leren denken. We bekijken ook wat de gelukspsychologie jou kan bijbrengen over je piekeren.

Deze cursus werd opgebouwd op basis van wetenschappelijke inzichten. Tegelijkertijd doen we ook verder onderzoek omtrent effecten van deze cursus. Daarom meten we onder andere ook een aantal dingen zoals de mate waarin je nu piekert, angstig of depressief bent. Jouw resultaten worden je op verzoek meegedeeld.

Praktisch:

Twee voorwaarden: je schrijft in voor alle 8 bijeenkomsten en je bent bereid om tussendoor opdrachten uit te voeren.

Waar? Polikliniek Psychiatrie, Gebouw K12F, UZGent. De Pintelaan 185 9000 Gent

wanneer? telkens op woensdagnamiddag van 14.00 uur tot 15.30 uur

Prijs? per bijeenkomst het bedrag van een psychiatrisch consult

Begeleiding: Roland Rogiers, klinisch psycholoog en gedragstherapeut of Marianne Hendrickx, klinisch psycholoog en gedragstherapeut i.o. in samenwerking met een psychiater.

Interesse? Als je denkt dat deze cursus iets voor jou zou kunnen betekenen, kun je bellen of mailen  met het secretariaat:

Tel.: 09 332 43 94 – 95   Fax:  09 332 49 89      E-mail: info.udp@uzgent.be

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: